Marcus Blend

HOŘKÁ ČOKOLÁDA - HŘEBÍČEK - SUŠENÝ POMERANČ

 

MARCUS Blend 100% arabika je směs sestavená a vyladěná ve spolupráci s brněnskou pražírnou MOTMOT. Je pražena přímo pro MARCUS a naleznete jí tedy pouze na mlýnku v Marcus Café baru, nebo na jeho E-shopu. Její vyvážená chuť s lehkou kyselinkou, střední sladkostí a hořkostí vychází z trojice káv Brazil Diamond, Colombia Bucaramanga a Costa Rica Las Lajas.

Brazil Diamond pocházi z oblasti Santos, která patří mezi nejznámější pěstitelské oblasti na světe. Je typická vyváženou a oříškovou chutí bez výrazných extrémů, přičemž každý doušek je lemován nádherným vyváženým tělem a příjemnou chutí celé kávy.

Colombia Bucaramanga pochází z And, při hranicích s Venezuelou. Kávové keříky se v této lokalitě pěstují v relativně nízké nadmořské výšce okolo 1200 m n. m. V těchto podmínkách kávové třešně zrají pomaleji, což stimuluje vývoj složitějších cukrů a zabezpečuje rovnoměrnější zrání na keři. V této kávě je v MOTMOT probuzen její skutečný potenciál pražením na světlejší stupeň. Káva má příjemnou hořkost doprovázenou ovocným nádechem v podobě limetky.

Costa Rica Las Lajas pochází z proslulého kávového mlýnu v provincii Alajuela, situovaného v centru Kostariky. Současní majitelé, Francisca a Oscar Chacón, postavili mlýn v roce 2006 a rychle získali mezinárodní slávu pro kvalitu kávy, kterou tato rodina produkuje. Jejich káva se mj. proslavila i na baristických soutěžích, kde získala ocenění „Cup of excellence“. Unikátnost této kávy spočívá mimo jiné v tom, že je zpracovávána netradiční metodou „honey“. Díky tomuto zpracování jsou její chutě směřovány do sladších tónů.

slovy pražiče Pavola:

MARCUS Blend, souznění přátelství a kvality

MARCUS Blend je speciální směs kávy, dostupná pouze v našem oblíbeném baru MARCUS Café & bar v srdci Lanškrouna. Je to stylový a krásný Café bar, který založili a vedou kamarádi Tomáš a Ondra, a který stojí za to navštívit!

Jak MARCUS Blend vznikl?

Celý příběh se začal psát již ve školních lavicích jedné z brněnských univerzit. Tam v roce 2009 Toma Koppa a Pavla Kleina posadili, díky shodnému počátečnímu písmenu v příjmení, do stejné třídy. Tehdy však ještě ani jeden z pánů nevěděl, že se potkají o několik let později a začnou spolupracovat… 🙂

VZNIK PRVNÍHO, SPECIÁLNÍHO BLENDU

Vzpomínáme, jak nám jednoho dne začátkem roku 2018 volal Tomáš Kopp. Do telefonu nám řekl, že se svým kamarádem Ondrou otevírají v Lanškrouně nový bar. A že jsou zrovna v Brně a hledají dodavatele výběrové kávy.  Ještě ten den jsme se potkali a začali rozvíjet spolupráci.

Vše se samozřejmě odvíjelo od kvalitní kávy, kterou Ondra s Tomem chtěli (a stále chtějí) ve svém Café baru nabízet. Ostatně jako všechny jejich produkty. Dodnes si vzpomínáme na páteční setkání v naší pražírně za účelem degustace a vytvoření speciální směsi kávy. Takové, která by v budoucnu mohla nosit jméno MARCUS Blend. Takové, kterou bychom jako pražírna nikdy nemohli dodávat žádnému jinému subjektu. Takové, která by dělala radost a kouzlila úsměv na tváři všem zákazníkům MARCUS Café Baru.

Tehdy začal kávový maratón. Ochutnával se jeden vzorek za druhým, kombinovaly se chutě, složení i poměry. Ochutnali jsme snad více než 15 různých vzorků kávy. Výsledkem byl nástřel nového složení MARCUS Blendu, ale také rudé oči, silně bušící srdce a roztěkanost. Prostě klasické symptomy předávkování kofeinem :-).

V následujících setkáních jsme ještě finálně doladili směs a bylo hotovo. MARCUS Blend byl na světě. Náš vůbec první blend vytvořen na zakázku.